Marssikausi käyntiin heti keväällä

Kevätauringon lämmittäessä on hyvä hetki kiillottaa maiharit ja aloittaa valmistautuminen kesän marssitapahtumiin.

Keväällä 2013 on tarkoitus järjestää (25 km kuudessa tunnissa), kenttäkelpoisuusmarsseja maakuntakomppanialle ja ”vapaalle reserville”. Samalla harjoitellaan Kesäyön marssia varten. Marssit toteutetaan MPK:n kursseina vakuutusturvan takia. Aloitus huhtikuun puolivälin vaiheilla. Tarkennukset päivystäjän viesteillä, seuraa siis sähköpostiasi ja osallitu aktiivisesti harjoitusmarsseille!

Kesäyön marssi järjestetään tänä vuonna Pirkkalassa 8. kesäkuuta.

Reitit:
Hennala- Salpakangas-Renkomäki- Hennala, asfaltti, n.25km
Hennala-Jalkaranta-Messilä Salpakangas-Hennala, asfaltti, n.25km
Orimattilan keskustan ympäristö, asfaltti/sora, n.25km
Suunniteilla Tiirismaan maastossa polkureitistö, sora, n.10km


Länsi 2012 oli talvista taistelua

lansi12_nostokuva

Joulukuussa Padasjoen, Hollolan ja Lahden alueella järjestetty Länsi 2012 -harjoitus päätti maakuntakomppanian toiminnantäyteisen vuoden. Maakuntakomppania oli nyt ensimmäistä kertaa mukana suuressa aselajiharjoituksessa, joka jo olosuhteiden puolesta tarjosi uusia haasteita komppanian taistelijoille. Talvisissa oloissa liikkuminen ja näkyvyys on erilaista kuin kesällä, minkä lisäksi valoisa aika on lyhyempi. Tietenkin oli osattava toimia myös kylmässä.

Taistelun tuntua harjoituksessa lisäsi KASI-järjestelmän käyttö. Järjestelmä kerää liivien ja kypärien sensorien kautta tietoa muun muassa osumista, haavoittumisista ja kaatumisista. Sen avulla toimintaa voidaan seurata reaaliaikaisesti koko ajan ja simuloida erilaisia tilanteita epäsuorasta tulesta ohilaukauksiin. Maakuntakomppanian taistelijat saivat järjestelmästä kerätyn palautteen harjoituspäivien päätteeksi, minkä avulla päästiin arvioimaan omia onnistumisia ja kehittämään toimintaa.

Syksyllä aktiivista rekrytointia

IMG_9324

Maakuntakomppaniaan rekrytoitiin syksyllä ahkerasti uutta väkeä. Syyskuussa maakuntakomppania osallistui Lahdessa toista kertaa järjestetyille Turvallisuus ja puolustus -messuille, jossa komppanian toimintaa ja kalustoa esiteltiin messuhallin piha-alueella. Teltoilla oli mahdollista kokeilla taitojaan laserammunnassa, mikä keräsikin paikoitellen jonoa teltan edustalle. Viikonlopun suurin haaste oli sää, sateen vuoksi piha-alue oli välillä tyhjillään. Silti, sään suosiessa, komppanian haaviin tarttui uusia hakijoita sekä paljon kiinnostuneita kyselijöitä.

Marraskuussa, perinteisesti isänpäivän aattona, komppania jalkautui kauppakeskus Trioon. Rekrytointipäivä oli vilkas ja esittelypiste sekä ammunta keräsivät paljon yleisöä. Päivän aikana ehdittiin tavata paljon komppanian toimintaan hakeutumista pohtivia ja saada uusia hakijoita. Erityisen mukavaa oli se, että monille kiinnostuneille pystyttiin antamaan tietoa reserviläis- ja maakuntajoukkotoiminnan jatkumisesta puolustusvoimauudistukseen liittyen.